Büyükşehir“RE360⁰ Gayrimenkulün Büyük Buluşması”na damga vurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü önemli projeler, İstanbul’da düzenlenen “RE360⁰  Gayrimenkulün Büyük Buluşması”na damga vurdu

Büyükşehir, en iyi sosyo-kültürel yapı, en iyi turizm hizmet yapılarıyla en iyi kültürel mirası koruma ve yaşatma kategorisinde aldığı 3 ayrı ödülle başarısını tescilledi. Ödülleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin topladı.

Gazi şehir, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Tolay, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Hülya Yıldız ve yetkililerden oluşan heyetle adeta İstanbul’u fethe etti. Hayata geçirdiği projelerle gayrimenkul zirvesinde dikkatleri üzerine toplayan büyükşehir, diğer illere örnek oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği, MIPIM’ın stratejik ortaklığında 3’üncü Gayrimenkulün Büyük Buluşması’nda, sektörün meseleleri ele alındı, kritik gelişmeler yorumlandı. RE360⁰ gayrimenkul sektörüne yön veren kamu ve özel sektör ayırmaksızın tüm paydaşlara sektörün üst düzey yöneticileriyle birebir tanışma fırsatı sunan farklı deneyim ve trendler, 360 derece bakış açısıyla masaya yatırıldı. Gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler listesinde yer alan Gaziantep, derin kültür ve birikimiyle katıldığı Gayrimenkulün Büyük Buluşması’nda, adından söz ettirmeyi başardı.

Türkiye’nin mimarlık alanında en önemli jürileri tarafından “RE360⁰ Gayrimenkulün Büyük Buluşması” kapsamında organize edilen Sign of the City Ödül törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi imzasını attı.

EN İYİ SOSYO-KÜLTÜREL YAPI: GAZİANTEP SANAT MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesince sanat merkezi olarak tasarlanan 11 bin metrekareye kurulu yapı, Cumhuriyet döneminin en iyi mimari eserlerinden biri olarak tarihe geçti. Büyükşehir, yıllardır hukuk işlerinin karara bağlandığı Eski Adliye binasını restore ederek, binaya yeniden fonksiyon kazandırdı. Kentin sosyokültürel yaşamına katkı sağlayacak çeşitli alanlarda hizmet branşlarını kapsayan kültür merkezi projesiyle dönüştürülen kent merkezindeki yapı en iyi sosyo-kültürel yapı kategorisinde ödüllendirildi.

EN İYİ TURİZM HİZMET YAPISI: HIŞVA HAN

Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği 2 bin 664 metrekare alana yayılan Hışva Han Projesi, Restoran ve Otel 1025 En İyi Turizm Hizmet Yapıları kapsamında ödül aldı. Hışva Han olarak bilinen Lala Mustafa Paşa Hanı, Gaziantep Kalesi’nin eteklerinde Handan Bey Çarşısı’nda inşa edildi, külliyenin merkez yapısı olarak dikkati çekti.

EN İYİSİ SUYABATMAZ MESLEK EDİNDİRME KURSU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Suyabatmaz Meslek Edindirme Kursu, 1020 En İyi kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma kategorisinde ödüllendirildi. Özgün mimar yapı elemanları restorasyonu yapılan geleneksel Antep evi ve cephe özelliklerini taşıyan yeni binalar yapıldı. Bu kapsamda Mesleki eğitim sisteminin küresel bir yapıya kavuşturularak Dünya standartlarına çıkartılması ve istihdama yönelik olması sağlandı. Eğitim-istihdam dengesinin sağlanmasında meslek kursları önemli bir rol oynadı. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan meslek edindirme kursları için değerlendirildi.

12 Ara 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.