ÇANAKKALE’YE KURBANLAR KESİLEREK UĞURLANDILAR

Şahinbey Belediyesi’nin 2015 yılında başlattığı ‘Gaziler Diyar’ından Şehitler Diyarına’ projesi kapsamında 2017 yılının ikinci 10.000 kişilik seferlerin ilk kafilesi Çanakkale’ye kurbanlar kesilerek uğurlandı.

Şahinbey Belediyesi’nin 2015 yılında Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde başlattığı “Gaziler Diyarında Şehitler Diyarına” projesi kapsamında bugüne kadar 52.800 kişi Çanakkale’de şehitlikleri ziyaret etti. 2018 yılının sonuna kadar sürecek olan proje kapsamında 90.000’den fazla kişinin ecdadıyla buluşturulması hedefleniyor.

Gelecek nesillerin bayrak ve vatan sevgisini daha iyi anlayabilmesi ve yaşayabilmesi için Şahinbey Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan ve şimdiye kadar 52.800 gencin Çanakkale’ye giderek ecdadıyla buluştuğu proje tüm hızı ile devam ediyor. 2017 yılında götürülecek olan ikinci 10.000 kişilik gurubun ilk kafilesi kurbanlar kesilerek Çanakkale’ye uğurlandı. Kurbanlar kesilerek Çanakkale’ye uğurlanan ilk kafile şehitlikleri ziyaret ederek dualar ettiler.

BU TOPRAKLAR KOLAY KAZANILMADI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılan ziyaretlerin amacı gelecek nesillere tarihimizi öğretmek olduğunu belirterek, "Çanakkale bizim ve ülkemiz için çok önemli. Çanakkale’de 253.000 şehit verdik. Bu şehitlerin birçoğunun yaşı küçüktü. Bu nedenle Çanakkale’ye gidip bu vatan toprakları nasıl kazanılmış, ne mücadeleler verilmiş o kan kırmızı toprağı yerinde görmek ve o maneviyatı yerinde hissetmek çok önemli. Orayı ziyaret eden öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın hayatında önemli değişiklikler olacağına inanıyorum. Bu nedenle bu seferleri düzenliyoruz” dedi.

10 Eyl 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.