Dert belli çare belli!

Çok yüksek riskli iller arasına giren Gaziantep'te cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması yeniden geldi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, yüksek riskli bölge olan Gaziantep’te uygulanacak yeni yasaklara ilişkin, “Akşam 21.00-sabah 05.00 arası sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Vaka sayılarımızda iyileşme olana kadar Cumartesi-pazar sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Dert belli çare belli! Hep birlikte kurallara uyarsak 15 gün sonra iyileşme başlar” değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep açıklanan yeni risk haritasında kırmızı renk ile çok yüksek riskli iller arasında yer aldı. Buna göre Gaziantep’te uygulanan 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi aynı şekilde devam edecekken hafta sonu ise Cumartesi ve Pazar günleri saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

VALİ GÜL, KISITLAMANIN DETAYLARINI ANLATTI

Vali Gül, kısıtlamalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Yeme içme mekanları hafta içi 07.00-19.00 saatleri arasında kurallara uyup tedbirleri almak şartıyla %50 kapasiteyle çalışabilecekler 19.00-24.00 saatleri arası paket servisi yapılabilecektir. Cuma 21.00’den Pazartesi 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Bu hafta sonu (3-4) nikah için gün alanlar kişi sayısına uymak şartıyla (50 kişi) yapabileceklerdir. Daha önceki sokağa çıkma yasağında açık olan işletmelerle muafiyeti olan kişiler aynı şekilde devam edecektir.”

RAMAZAN AYINDA YALNIZCA PAKET SERVİSİ YAPILACAK

Vali Gül, “Yeme içme mekanlarında masalarda 2 kişi aynı anda oturabilecektir. Halı saha, yüzme havuzu, internet kafe vb. yerler gerekli tedbirleri almak şartıyla hafta içi çalışabilecektir. STK’lar daha önceden belirlenen kurallara uyarak genel kurullarını yapabilecekler. Ramazan ayında yeme içme mekanları sadece paket servisi yapabilecektir.”

EĞİTİME KOVİD-19 DÜZENLEMESİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "çok yüksek riskli" kategoride yer alan kentteki eğitimle ilgili düzenlemenin yapıldığını bildirdi. Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: "Okul öncesi eğitim kurumları ve özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okulları tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır. Birleştirilmiş sınıflı okullar, kırsal mahalle vb. seyrek nüfuslu yerlerdeki okullar yüz yüze eğitime tam zamanlı devam edecek. İlkokullar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alacak. Ortaokul 5, 6 ve 7 sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime devam edecek. Ortaokul 8. sınıflar haftada 12 ile 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitim alacak. Hazırlık 9, 10 ve 11. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime edecek. 12. sınıflar haftada 16-24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alacak. Destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime devam edecek. Sınavlar seyreltilmiş sınıflarda yapılacak."

30 Mar 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.