Ekonomi yolunda gidiyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ekonomik gelişmeleri değerlendirdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, eylül ayı ihracatının 16 milyar doların üzerine çıkarak cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını belirtti. Koçer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, pandemi ile mücadele edilen bu zor süreçte sanayide en hızlı toparlanan ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Her alanda istikrar için güçlü bir ekonomiye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Koçer, şunları kaydetti: "Ağustos ayı sanayi üretimi yıllık yüzde 10,4 artarak son üç yılın en yüksek performansını gerçekleştirmiştir. Eylül ayında ihracatımızın, 16 milyar doların üzerine çıkarak cumhuriyet tarihi rekorunu kırmasının ardından sanayi üretimi de pandeminin etkilerini üzerinden atmıştır. OECD ülkelerinde birinci tüm dünyada ise Singapur’un ardından ikinci olmamız son derece önemlidir. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret ve Sanayi Bakanlıklarımızın almış oldukları tedbirler neticesinde büyümenin öncü göstergelerinden birinde elde edilen bu başarı üçüncü çeyrekte güçlü bir büyümenin gerçekleşeceğine de işaret ediyor. Bu yükselişin devam ederek hem büyümeye hem istihdama yansıyacağına yürekten inanıyorum."

15 Eki 2020 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.