Ev yapacaksanız arsa alın!

Osman Toprak: “14 bin konut için piyasa koşullarının altında faiz oranı uygulanacak”

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Büyükşehir Belediyesi’nin 14 bin konut projesiyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Toprak, müteahhitlere çağrıda bulanarak,”İnsanlar, yatırım aracı olarak Büyükşehir Belediyesi’nden arsa alsın istemiyoruz. Ev yapacaklarsa arsa alsınlar. Fiyat düşüşünü göze aldık, bu yolla şehrimize çok fazla konut üreteceğiz. Konut arzı arttığında fiyatlarda düşecektir, bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

14 bin konutu Gazi Konut AŞ üzerinden yapmayı planladıklarını ifade eden Osman Toprak, “ Yapılacak olan konutları Belediye iştirakimiz olan Gazi Konut AŞ üzerinden yapmayı planlıyoruz. Halk Bankası Genel Müdürümüz ile görüştük. Projemiz ile ilgili uygun faizli kredi uygulanmasını istedik. Faiz oranları ilgili olarak kamu kurumu olmamız nedeniyle ellerinden geleni yapacaklarını ve bu oranın piyasa koşullarının altında olacağını söyledi. Piyasa koşullarının altında olacağını sözünü almış olduk” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Ekim Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak’ın başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Birleşimde her yıl Gaziantep Okul Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen seçimle okul temsilcilerini belirleyen Simya Koleji İlkokulu yetkilileri, demokrasi geleneğini yakından gözlemlemeleri için öğrencilerini Büyükşehir Meclisi’ne getirdi. Öğrenciler, meclis üyelerince görüşülen 66 gündem maddesi oylamayla karara bağlanırken tepkisiz kalmadı, oylamaya dahil oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi’ne geçilmeden önce meclisi yöneten Başkan Vekili Toprak, Suriye’de meydana gelen saldırıda şehit olan Türk askerlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

ARSALAR GAZİ KONUT’A DEVREDİLDİ

Gündemde yer alan 66 madde ve gündem dışından gündeme alınan 2 madde olmak üzere toplam 68 maddenin gündeme alındığı toplantıda, 14 bin konut projesi gündeme geldi. Gündemin 7.maddesinde görüşülen maddede, “Gazi Konut Şirketine tarafından kentin konut ihtiyacını karşılamak üzere konut üretimine yönelik çalışmalara başlanıldığı, bu bağlamda 15.01. 2021 tarih ve 34 sayılı Meclis kararındaki Gazi Konut Şirketi adına yapılan 20 milyon TL sermaye artışının iptal edilerek yerine 2021 yılı için Gazi Konut Şirketi’ne 80 milyon TL nakdi ve gayri nakdi sermaye artışı yapılması ve ayni sermaye artışına ilişkin mülkiyeti belediyemize ait taşınmazların Gazi Konut AŞ adına devir edilmesi görüşüldü.

KONUTLARI GAZİ KONUT YAPACAK

Gündem maddesine ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Büyükşehir Belediyesi olarak Gaziantep genelinde 14 bin konut yapmayı planlıyoruz. İlk etapta da 800 konut ile ilgili talep toplanma işlemleri sürüyor. Yapılacak olan konutları Belediye iştirakimiz olan Gazi Konut AŞ üzerinden yapmayı planlıyoruz. Yapılacak olan konutların maliyetlerini karşılamak amacıyla şirketimize 80 milyon TL’lik sermaye artışı ile ilgili maddemiz gündeme geldi” dedi.

PİYASA KOŞULLARININ ALTINDA OLACAĞINI SÖZÜNÜ ALMIŞ OLDUK

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Yılmaz Kireç, söz konusu konutlarla ilgili banka kredilerinin yüksek olduğunu bu bedellerle vatandaşların ev sahibi olmasının güç olduğunu söyledi. Kireç’in ardından yeniden konuşan Toprak, “Geçen hafta Genel Sekreterimiz ile birlikte Halk Bankası Genel Müdürümüz ile görüştük. Projemiz ile ilgili uygun faizli kredi uygulanmasını istedik. Faiz oranları ilgili olarak kamu kurumu olmamız nedeniyle ellerinden geleni yapacaklarını ve bu oranın piyasa koşullarının altında olacağını söyledi. Yönetim Kurulu olarak bu orana karar verileceği için net bir oran belirtilmedi. Bir de kredinin kullanıldığı dönemdeki faiz oranlarına bakılması gerekiyor. Piyasa koşullarının altında olacağını sözünü almış olduk.”

FİYAT DÜŞÜŞÜNÜ GÖZE ALDIK

Gaziantep’te konut fiyatlarının yükselmesinde arsa maliyetlerinin yüksek olmasının etkili olduğunu söyleyen Toprak, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kendi arazilerimizi 80 milyon TL’lik sermaye artırımı içerisinde şirketimize vereceğiz. Dolayısıyla gerçek değerinin altında arsa maliyeti oluşmuş olacak. Şehirdeki konut fiyatlarının düşürülmesi amacıyla Büyükşehir olarak hem Kuzeyşehir hem de Güneyşehir Bölgemizde yapılacak olan arazi satışlarında 24 ay içerisinde konut yapma şartıyla satacağız. Bu durum belki de ihaleye giren firma sayısını azaltacaktır. Fiyat bir miktar düşecektir. İnsanlar, yatırım aracı olarak Büyükşehir Belediyesi’nden arsa alsın istemiyoruz. Ev yapacaklarsa arsa alsınlar. Fiyat düşüşünü göze aldık, bu yolla şehrimize çok fazla konut üreteceğiz. Konut arzı arttığında fiyatlarda düşecektir, bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Teklif karar olarak sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Dönem Toplantısı’na katılan Simya Koleji İlkokul öğrencileri meclisin sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak’a çiçek takdim ederek günün anısına fotoğraf çektirdi.

11 Eki 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet demir bilgili - İyi güzel hayırlı olsun ama bir konu var ki örnek benim şuanda oturduğum evin sahibi Almanca aynı binadan 5 daire almiş heisini kiraya verdi bimalat dolunca birer birer satmaya başladı kar üstüne kar Şajinbey kahvelipınar TOKİ yaptıran Şahinbey belediyesi bu nasıl iş ? Parası olan alıyor satıyor fiatları artıyor belediyemiz buna önayak oluyor olan dar gelirli emekli çalışan a oluyor böyle yapmayın...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ekim 00:00