Flaş... Flaş... TMSF'den Naksan açıklaması...

Naksan Plastik'in satış ihalesinin yankıları sürerken, TMSF'den konuyla ilgili açıklama yayınladı. İŞTE O AÇIKLAMA.... Naksan Plastik İhalesinde Paz...

Naksan Plastik'in satış ihalesinin yankıları sürerken, TMSF'den konuyla ilgili açıklama yayınladı.

İŞTE O AÇIKLAMA....

Naksan Plastik İhalesinde Pazarlık Aşaması Gerçekleştirildi

Daha önce iki kez satışa çıkarılan ve teklif gelmediğinden satılamayan Naksan Plastik Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün son yapılan ihalesinde verilen 1 milyar 245 milyon TL + KDV’lik en yüksek teklif Fon Kurulunca yeterli görülmeyip ihaleye pazarlıkla devam etme kararı alınmış, 14 Ocak 2022 Cuma günü Kurumumuz binasında, yatırımcılarla yapılan pazarlık aşamasında Naksan Plastik Ticari ve İktisadi Bütünlük (TİB) ihalesinde teklif tutarı, KDV dahil 1 milyar 476 milyon 180 bin TL’ye çıkmıştır.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), üretimi durmuş haldeyken kayyım olarak görevlendirildiği Naksan Plastik’i tam kapasite olarak çalışır hale getirdikten sonra ihale ile satışa çıkarmış ve Dünyanın önde gelen dört büyük denetim şirketinden biri tarafından yapılan değerlendirmelerden sonra, muhammen bedeli 1 milyar 179 milyon TL olarak belirlemişti. 4 Ocak 2022 tarihinde üç yatırımcının katıldığı ihalede en yüksek teklif, 1 milyar 245 milyon TL + KDV olmuştur.

Fon Kurulu, bu tutarı onaylamayıp ihaleye pazarlıkla devam etme kararı almış ve yatırımcıları 14 Ocak 2022 Cuma günü saat 15:30’da pazarlığa davet etmiştir. Kurumumuz binasında yapılan ihale pazarlık aşaması sonucunda, Naksan Plastik TİB ihalesinde teklif tutarı, KDV dahil 1 milyar 476 milyon 180 bin TL’ye çıkmıştır. İhale sonucu, Satış Komisyonu tarafından Fon Kuruluna sunulacaktır. Fon Kurulu’nca uygun bulunması halinde, ihale ile ilgili gibi diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gerekli izin ve onaylar alınacaktır.

İhale şartnamesi gereği, Naksan Plastik çalışanları ve müşterilerinin hak ve menfaatleri güvence altına alınmıştır. Buna göre Naksan Plastik’in yaklaşık 2 bin çalışanının tüm özlük hakları da yatırımcı tarafından üstlenilmiştir. Çalışanların kıdem, ihbar ve işçilik alacağı gibi kalemlerden oluşan ve toplamı 110 milyon TL’yi aşan yükümlülüğü de alıcı tarafından üstlenilmiştir. Ayrıca daha önce siparişi alınan, imalatına başlanan ancak imalat süreci henüz tamamlanıp teslim edilemeyen ürünler, ihale alıcısı tarafından tüm eksiklikleri tamamlanarak müşteriye eksiksiz teslim edilecektir.

Yine, Naksan Plastik tarafından çeşitli muhataplara sunulmuş olan teminatlar da ihale alıcısı tarafından değiştirilecek ve teminatların Naksan Plastik’e iadesi sağlanacaktır. Bu süreçte oluşacak teminat mektup komisyonları ile tazmin taleplerinden de ihaleyi kazanan sorumlu olacaktır.

TMSF Fon Kurulu, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından onay ve izinler geldikten sonra nihai kararını vermek için toplanacaktır. Naksan Plastik TİB ihalesinin onaylanması durumunda ihaleye katılan yatırımcılar ve verdikleri teklifler ayrıntılı olarak kamuoyuyla paylaşılacaktır.

15 Oca 2022 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.