Göçmen çıkışı!

Şamil Tayyar: Göçmen sorunu Suriyeli boyutunu çoktan aştı

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından göçmen sorunuyla ilgili yaptığı paylaşımında, “Göçmen Sorunu, Suriyeli boyutunu çoktan aştı. Asya ve Afrikalılara kadar uzandı. Bu sorun, önümüzdeki dönem siyasetin en hararetli konusu olmaya namzet” dedi. Tayyar’ın paylaşımına ilginç yorumlar geldi.

Şamil Tayyar, "Göçmen Sorunu'nu gündeme taşıdı. Türkiye'de göçmen sorununun Suriyeli boyutunu aştığını kaydeden Tayyar, "Ensar, retoriği sorunu tek başına tarife yetersiz. Süreç iyi yönetilmezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur" ifadelerini kullandı.

Göçmenlerin sığınma noktası haline gelen Türkiye'de, kaçak göçmen sorunu her geçen gün artıyor. Ülkeye kaçak yollardan giren ve sığınmacı olarak yaşamlarını sürdüren göçmenlerin bu durumu ülkede sorunlara neden oluyor. Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'de, yaşanan bu sorun AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar'ın da gündeminde.

"SİYASETİN EN HARARETLİ KONUSU OLMAYA NAMZET"

Göçmen sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Tayyar, "Göçmen Sorunu, Suriyeli boyutunu çoktan aştı. Asya ve Afrikalılara kadar uzandı. Bu sorun, önümüzdeki dönem siyasetin en hararetli konusu olmaya namzet. Ensar, retoriği sorunu tek başına tarife yetersiz. Süreç iyi yönetilmezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur" ifadelerine yer verdi. Tayyar'ın bu sözleri sosyal medyada gündem yarattı.

MANZARA MAALESEF İÇ AÇICI DEĞİL

Göçmen tehlikesiyle ilgili sosyal medya paylaşımını değerlendiren Şamil Tayyar, sürekli sahada olduğunu ve paylaşımının da sahadaki gözlemlerinin sonucu olduğunu belirterek, “Hem Gaziantep, hem değişik illerde manzara maalesef iç açıcı değil” dedi. Tayyar, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Kalabalıkların olduğu, plaj, park gibi her mekanda göçmenlerle ilgili yoğun sıkıntılar yaşandığını gözlemliyoruz. Bu sorunun önümüzdeki dönemde, siyasette can yakıcı tartışma konularından birisi olacağını gördüğüm için sosyal medyada paylaştım. Hiçbir ideolojik taassuba katılmadan, sorunun varlığını kabul edip, kırmadan, dökmeden, incitmeden ve yeni kutuplaşmalara yol açmadan çözüm üretmek gerekir. Paylaşımımda da buna işaret ettim.”

Mehmet TORUN

25 Tem 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.