Hatipoğlu’nun cevabı sosyal medyada gündem oldu

GİBTÜ Rektörü Nihat Hatipoğlu’nun Kripto parayla hacca gidilir mi? sorununa cevabı gündeme damgasını vurdu

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ATV ekranlarında her Ramazan ayında yayınlanan 'Nihat Hatipoğlu ile İftar' programıyla gündeme damga vurmaya devam ediyor. Nihat Hatipoğlu'nun programına sosyal medya fenomeni Selçuk Büyük, sorduğu kripto para soruyla damga vurdu. Büyük, Hatipoğlu'na "Kripto parayla hacca gidebilir miyim?" sorusunu sordu. Hatipoğlu, "Uzak durulması konusunda tavsiye ediyorum. Çünkü olmayan bir para var ortada. Ama haramdır da demiyorum" yanıtını verdi.

Sosyal medya fenomeni Selçuk Büyük, ATV ekranlarında her Ramazan ayında yayınlanan 'Nihat Hatipoğlu ile İftar' programında sorduğu soruyla sosyal medya gündem oldu.

"ENDİŞELİYİZ BU KONUDA. AMA HARAMDIR DA DEMİYORUM"

Selçuk Büyük, "Kripto paralardan kazanılan paralarla hacca veya umreye gidebilir miyim?" sorusunu sordu. Hatipoğlu'da "Uzak durulması konusunda tavsiye ediyorum. İçinde olmamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü olmayan bir para var ortada. Endişeliyiz bu konuda. Ama haramdır da demiyorum" şeklinde yanıt verdi.

“KRİPTO PARAYLA HACCA VEYA UMREYE GİDEBİLİR MİYİM?”

Anneannesi ile çektiği videolarla ünlenen fenomen Selçuk Büyük, ATV ekranlarında yayınlanan “Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile İftar” programına görüntülü olarak canlı bağlandı. Kısa süren sohbetin ardından Büyük, Hatipoğlu’na şu sıralar oldukça merak edilen bir soru yöneltti. Selçuk Büyük “Anneannemin duasının ve bilgisinin yetmediği bir soru var. Bunu size danışmak istiyorum. Dönemimizin kripto parası, bir kazanç elde edilebilir pozisyonda ve ben bu kripto paradan kazandığım parayla hacca veya umreye gidebilir miyim? Bu günah mıdır?” diye sordu.

Bunun üzerine Hatipoğlu da “Kendin mi gideceksin, anneanneni mi göndereceksin?” dedi. “Birlik gideceğiz.” cevabını alan Nihat Hatipoğlu, kripto parayla ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“ENDİŞELİYİZ BU KONUDA, AMA HARAMDIR DA DEMİYORUM”

“Kripto para konusunda doğrusu çok gönülden ‘caizdir, sakıncası yoktur’ demiyorum. Borsa biraz farklı çünkü. Borsada ne olduğu belli olan bir sistem var. Diyelim ki bir fabrika ile iş yapıyorsunuz borsa üzerinden, sakıncası yok. Bu kripto para, Bitcoin ve benzeri şeyler konusunda çok gönülden hiçbir sakıncası yok aman hemen oynayın diyemiyorum ama haram kelimesini kullanmak konusunda da biraz tereddütlü davranıyorum. En azından uzak durulması kanaatim var. İçinde olmamanızı tavsiye ediyorum. Olmayan bir para var ortalıkta, olmayan bir mal ortada ve her şey internet üzerinden oynamaya devam ediyor. Endişeliyiz bu konuda, uzak durmanızdan yanayım. Ama haramdır da demiyorum.”

15 Nis 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.