Hayvanlar artık susuz kalmayacak

Gaziantep Koyun ve  Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, hayvanların su ihtiyacını karşılamak üzere meralarda gölet yapımına başladıklarını duyurdu.

Türkman, “Güneş paneli ile çalışan su kuyusu ve suluk sistemi ile İlimizde meralarda mevcut su kuyusu sayısı 44 oldu. Su problemi olan ve su kuyusu yapamadığımız bölgelerde ise Birliğimizin imkanları ölçüsünde gölet yapmaya çalışıyoruz. Yapımına başladığımız 3 göledi inşallah bu ayın sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Gaziantep Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyelerine ait hayvanların su ihtiyacını karşılamak üzere meralarda gölet yapımına başladı. Konu hakkında açıklama yapan Gaziantep Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, şunları kaydetti: “ Bu kapsamda ilk etapta Yavuzeli İlçemize bağlı Yeniyurt ve Höcüklü köyleri ile Şehitkamil İlçemize bağlı Köksalan köyünde 1'er adet olmak üzere toplam adet 3 gölet yapımı, yine Karakesek köyü Köreller mezrasında ise mevcut göletin temizlenmesinin yapımına başladık. Bölgemiz sıcak ve kurak bir bölge olduğundan üyelerimiz meralarda hayvanların su ihtiyacını karşılamak için bazı bölgelerde tankerler ile su taşıyıp hayvanların su ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlardı. İlimizde mevcut su sorununun çözümü için Gaziantep Valiliğimizin, Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin, Şahinbey Belediyemizin, Enerji Bakanlığının, Tarım ve Orman Bakanlığının, GAP İdaresinin destekleri ile meralarda 43 adet güneş paneli ile çalışan su kuyusu ve suluk sistemi yapılmıştı. Geçen günlerde Şehitkamil İlçemize bağlı Ülkerli köyünde tüm masrafı Birliğimiz tarafından karşılanarak yapılıp üyelerimizin hizmetine sunulan Güneş paneli ile çalışan su kuyusu ve suluk sistemi ile İlimizde meralarda mevcut su kuyusu sayısı 44 oldu. Su problemi olan ve su kuyusu yapamadığımız bölgelerde ise Birliğimizin imkanları ölçüsünde gölet yapmaya çalışıyoruz. Yapımına başladığımız 3 göleti inşallah bu ayın sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz.

İnşallah bu yıl bol yağışlı bir yıl olur, hem göletler su dolar hem de meralarda yaylım çok olur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim, üyelerimize hayırlı olsun”

MEHMET TORUN

17 Eki 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.