Kaplan'dan Ziya Selçuk’a soru yağmuru?

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Yoksul çocukların ve köylerde yaşayan çocukların EBA ile eğitime erişemeyeceklerini ifade eden Kaplan, Bakana “Ne tür önlemler aldınız? Binlerce köyde telefon dahi çekmezken, milyonlarca dar gelirli ailenin evinde bilgisayar dahi yokken bu çocuklar nasıl eğitim görecek? Yoksul çocuklarımızın internet ve bilgisayar desteğini sağlamadığınız takdirde, veballerini kim ödeyecek?” diye sordu.

TELEFONLARIN DAHİ ÇEKMEDİĞİ KÖYLERDE, ÇOCUKLAR NASIL EĞİTİM ALACAK?

Milletvekili Kaplan, bilgisayarı olmayan öğrencilerin oranının %30 olduğunu hatırlatarak eğitimin yoksul öğrenciler için adeta lüks olduğunu vurguladı. Eğitim Sen’in 4 Eylül’de açıkladığı rapora göre EBA üzerinden derse katılımın birçok okulda %15-20 dolaylarında olduğunu aktaran Kaplan, “Yoksul öğrencilerimiz, köylerde yaşayan eğitimine devam eden öğrencilerimiz var. Henüz bilgisayarla tanışmamış öğrencilerimiz var. Bu çocuklar eğitimlerini nasıl ve hangi şartta tamamlayacak? Uzaktan eğitim programı açıklanıyor. Peki alt yapısı nasıl oluştu? Bilmiyoruz. Kime göre, neye göre bu programlandı, bilmiyoruz. Bırakın interneti, telefonların dahi çekmediği köylerimiz var. Bu köylerde yaşayan çocuklarımız ne olacak? Taşımalı eğitim sistemi ne kadar yetecek? Bu soruların cevabını Sayın Selçuk vermelidir. Çocuklarımızın eğitimi, yaşadıkları coğrafyaya ve maddi duruma göre şekillenmemelidir. Eğitim her çocuğumuzun hakkı” diye ifade etti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EVİNDE İNTERNET VE TELEVİZYON OLMAYAN ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİK DESTEK SAĞLAMALIDIR!

Kaplan, “İnterneti, televizyonu ya da bilgisayarı olmayan öğrenciler tespit edilerek, gerekli tüm teknolojik desteği sağlamalıdır. Bilgisayarı olmayan öğrenciye bilgisayar, interneti olmayan öğrencilere internet, televizyonu olmayan öğrencilere de televizyon sağlanmalıdır. Her şeye yeten bütçeleri eğitim ve öğrenime de yetecektir. Gerekiyorsa, telefon dahi çekmeyen köyler tespit edilip, alt yapı desteği sağlanmalıdır. Kapanan Köy okulları bu süreçte açılarak, öğrencilerin eğitime devam etmesi noktasında adım atılmalıdır. 2-3 çocuklu dar gelirli ailelerde, evlerindeki tek televizyon hangi öğrencinin eğitimi için kullanılacak, bu da büyük bir sorundur. Milli Eğitim Bakanlığı ciddi bir çalışma yapmalı ve tüm bu sorunlar için somut adımlar atmalıdır” diye ifade etti.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE SINIRSIZ İNTERNET ÜCRETSİZ OLARAK SAĞLANMALIDIR!

Hali hazırda EBA ile internet ve televizyon yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencileri de hatırlatan Kaplan, “Öğretmenlerimize verilen 6 GB internet oldukça yetersiz. Öğrencilerimiz, ailelerinin telefonlarıyla internete ulaşabiliyor, çoğu zaman yetmiyor. Uzaktan eğitim devam ettiği sürece internet sınırsız olarak öğretmen ve öğrencilerimize ücretsiz olarak sağlanmalıdır” dedi.

BAKAN SELÇUK’A SORULAR

  • EBA ile eğitim gören kaç öğrencimiz vardır?
  • Binlerce köyde telefon dahi çekmezken, milyonlarca yoksul ailenin evinde bilgisayar dahi yokken bu çocuklar nasıl eğitim görecek?
  • Binlerce köyde telefon dahi çekmezken, bu bölgelerde yaşayan öğrencilerimizin eğitimi için nasıl bir formül düşünmektesiniz?
  • Dar gelirli ailelerimizin çocukları için internet, televizyon ve bilgisayar ihtiyacını karşılayacağınız bir proje ya da düşünceniz var mıdır?
  • Öğretmenlerimize verilen 6GB ücretsiz internetin sınırsız ve ücretsiz olması için bir çalışmanız var mıdır?
  • Yoksul çocuklarımızın internet ve bilgisayar desteğini sağlamadığınız takdirde, veballerini kim ödeyecek?”

22 Eyl 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.