"Küçük işletmeler zincir marketler karşısında çaresiz!"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, COVİD-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasaklarında küçük işletmelerin zincir marketler karşısında çok z...

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, COVİD-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasaklarında küçük işletmelerin zincir marketler karşısında çok zor durumda kaldıklarına dikkat çekerek “Zincir marketler ve AVM’lere karşı küçük işletmeler ve esnaf büyük bir mağduriyet yaşıyor” dedi.

“ZİNCİR MARKETLER YASAK KAPSAMINA GİRMİYOR, KÜÇÜK İŞLETMELER BİTİYOR!”

Milletvekili Kaplan, pandemi nedeniyle yeni tedbir ve yasaklar ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak küçük esnafın ekonomik anlamda bitme noktasına geldiğini vurguladı. Özellikle hafta sonu sokağa çıkma yasakları kapsamında işletmelerini açamayan esnafın sesini AKP İktidarının duymadığını belirterek “Covid-19 tedbirleri kapsamında, hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında zincir marketler, beyaz eşya, ev aletleri, mobilya, giyim ve kozmetik gibi kalemlerde ürün satışına devam ederken; küçük işletmeler yasaklardan dolayı kepenk açamamaktadır. Pandemi ile birlikte derinleşen ekonomik krizden en çok zarar gören küçük işletmeler ve esnaf olurken, zincir marketler bu süreçte küçük işletmelerin bitmesine neden olmaktadır” dedi.

“HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN YENİ BİR DÜZENLEME ŞART!”

Kaplan, yazılı açıklamasında Hükümetin konu ile ilgili yeni bir düzenleme getirmesi gerektiğinin altını çizerken şunları söyledi: “Haksız rekabetin önüne geçilmesi ve küçük işletmelerin daha fazla ekonomik sıkıntıya girmemesi için; sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde zincir marketlerde sadece gıda ürünleri satışı yapılmalı ve küçük işletmelerin çalışma saatleriyle ilgili yeni bir düzenleme getirilmelidir. Bir buçuk yıla aşkın bir süredir küçük işletmeler kiralarını, faturalarını dahi ödemekte zorlanırken, saat ve yasak kapsamında iş yapamaz hale geldi. Küçük işletmeleri ve esnafımızı kaderlerine terk edemeyiz. İvedilikle bu haksız rekabete son verilmelidir.”BÜLTEN

26 Nis 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.