Mahkemelik proje iptal

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep basınıyla biraraya geldi

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, eski rektör döneminde hayata geçirilmek istenen ancak Şahinbey Belediyesi, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odasının karşı çıktığı kampus içindeki konut projesinden vazgeçildiğini söyledi. Özaydın, “Sizlerden özellikle istirham ediyorum, geçmişi konuşmayalım. Gündemimizi geçmiş oluşturmasın, geleceğe yönelik vizyoner olacağız” dedi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, kaliteli, nitelikli, entellektüel öğrenci yetiştirmek istediğini söyledi. Göreve yeni atanan Özaydın, üniversite kampüsündeki Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Özaydın, yaptığı konuşmada, "Vira bismillah" diyerek göreve başlayacaklarını ve yönetimde yeni bir sayfa açmaya çalışacaklarını söyledi.

Hem siyaset bilimi hem de ekonomi alanında hocalık yaptığını anlatan Özaydın, rektörlük görevi sürecinde ekonomik gelişmelerle ilgili çalışmalara da devam edeceğini söyledi. Özaydın, üniversitedeki yönetiminde hedeflerinin olduğunu belirterek, "Birinci hedefim eğitim. Kaliteli, nitelikli, entellektüel, bir öğrenci yetiştirmek istiyorum. Kafa yapısı inşa etmeye çalışıyorum." diye konuştu. Gaziantep'in sanayisiyle ilgili çalışmalar da yapacağını aktaran Özaydın, "Eğitime önem veriyorum, bizin en büyük sermayemiz çocuklarımızdır, iyi eğitim ve öğretim verirsek işimiz kolaylaşır." ifadelerini kullandı.

İKİ ANA HEDEFİM, EĞİTİM VE SAĞLIK

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Gaziantep’in bu coğrafyanın ana kenti, Gaziantep Üniversitesi’nin ise bu kentin ana üniversitesi olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, “İki ana hedefim var. Birincisi eğitim. Kaliteli, nitelikli, kariyerli, entelektüel kafa yapısı inşa ederek öğrenci yetiştirmek istiyorum. Çocuklarımız zekidir, çalışkandır ama bu çocukları biz yeterince yetiştiremiyoruz, kodlayamıyoruz. Çocuklarımız zekiler, bu çocukları kodlayalım. Yani ana vasfımız önce eğitim. Ülkemizin en önemli sermayesi, beşeri sermayedir. Yenilikçi olacağız. Ekonominin beşeri kaynağını yetiştiren bir üniversite olmak istiyorum” ifadelerini kulandı.

DOKTORA TEZİM GAZİANTEP’Tİ

Doktora tezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi adına Gaziantep örneği üzerine olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, “Tez hocam Profesör Doktor Nevzat Yalçıntaş; ‘Gaziantep dediğin zaman sanayi akla gelir, sanayi dediğinizde küçük ve orta boy işletmeler akla gelir’ demişti. Nevzat hocam, küçük ve orta boy işletmeleri çalışmamı istemişti. Bana, ‘biz bunları desteklediğimizde işsizlik azalır, istihdam, üretim, ihracat artar, Gaziantep öne çıkar’ dedi. Ben onlarla da bir araya gelip Gaziantep sanayisini küresel bir şehir olarak Gaziantep ekonomisini dünya ekonomisine, Türkiye’ye katkısını birlikte tartışarak yol yürümek istiyorum, hedefim bu. Ameller niyetlere göre olur, niyetim bu. İkinci hedefim; malum pandemi yaşıyoruz. Sağlık her şeyden önemli. Konu sağlık ise gerisi teferruattır. Sizin de her sorununuzu çözeriz. Herhangi bir sorununuz olursa ‘Hocam bu konuda ne yapabiliriz?’ diyebilirsiniz. Sizlere yol göstermeye hazırım” şeklinde konuştu.

DOSTLUK PAYLAŞMAK DEMEKTİR

Gaziantep’i daha sağlıklı yaşanabilir bir kent nasıl yapabiliriz sorusuna cevap bulmaya çalıştığını belirten Rektör Prof. Dr. Özaydın, “Karamsar bir iktisatçı değilim. Şehirdeki herkesi aşağı yukarı tanıyorum. Arkam sağlam olsun istiyorum, arkadaş ve dost olmak istiyorum. Dostluk paylaşmak demektir. Sizinle her şeyimi paylaşırım. Bir gün rektörlüğü bırakacağım, rektörlüğü bir gün bırakacağımı bilerek rektörlük yapacağım. Hiç kimsenin şahsiyetiyle ve onuruyla oynamayacağım. Elimden ve dilimden emin olacağıma söz veriyorum. Haksızlıklarla mücadele edeceğim” diye konuştu.

İLK REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. AYŞE BALAT OLDU

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın basın toplantısında, Prof. Dr. Ayşe Balat’ı sağlıktan sorumlu Rektör Yardımcılığı’na getirdiğini açıklayarak şunları söyledi: “Sağlık çok önemli olduğu için öncelikle Tıp alanındaki rektör yardımcımızı hemen atadık. İlk rektör yardımcımız Prof. Dr. Ayşe Balat oldu. Uzun yıllar Gaziantep Üniversitesinde görev yapmış, bu kentin yetiştirdiği kaliteli bir bilim insanı” diyerek, diğer rektör yardımcılarını ise önümdeki günlerde açıklayacağını söyledi.

02 Eki 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.