“Meme kanseri sistemik bir hastalıktır”

Göktürk Maralcan, meme kanserinin günümüzde kadınlarda en sık görülen kanser olması nedeniyle erken tanı konması açısından üzerinde hassasiyetle durulması ve profesyonel çalışması gereken sistemik bir hastalık olduğunu söyledi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göktürk Maralcan, meme kanserinin günümüzde kadınlarda en sık görülen kanser olması nedeniyle erken tanı konması açısından üzerinde hassasiyetle durulması ve profesyonel çalışması gereken sistemik bir hastalık olduğunu söyledi.

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı da olan Prof. Dr. Maralcan, halka açık konferanslar kapsamında “Meme Kanseri Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar” konusunda bilgiler verdi.

“Bu hastalıkta nasıl erken tanı konabileceği, nelere dikkat edilmesi ve hekime ne zaman başvurulması gerektiği, tedavi çeşitleri anlatılarak, bilinçlendirilmeleri çok önemli” diyen Prof. Dr. Maralcan, bir farkındalık oluşturmak amacıyla, bu konferansı düzenlediklerine vurgu yaptı.

Meme kanserinin ülkemizde yaklaşık 10 -11 kadında bir görülmesinin, hastalığın ciddiyeti hakkında bilgi verdiğini belirten Prof. Dr. Maralcan, “Bu kadar sık görülen bir kanser türü için bilinçlenmek çok büyük önem taşıyor” dedi.

Toplumda meme kanseri tarama yöntemleri konusunda bilinç oluşturmanın önemli noktalardan biri olduğunu anımsatan Prof. Dr. Maralcan, şöyle devam etti:

“Tarama yöntemleri deyince, kendi kendine muayene, genel cerrahi uzmanı muayenesi ve mamografiden bahsediyoruz. Bu yöntemler her zaman için günceldir. Hastalığın erken tanısı için de gereklidir.

Tanı konduktan sonra tedavi deneyimli hekimler yönetiminde her hastaya özgü ve güncel tedavi yöntemleri ile yapılmalı. Çünkü hastalığın evresi ve çeşidi her hastada aynı değildir.

Meme kanserinin erken teşhisi için yapılması gerekenler; çekinmemek, muayene olmak ve mamografi yaptırmaktır. Ayrıca hiç şikâyetiniz olmasa bile periyodik olarak hekim kontrolleri yaptırmak da çok büyük önem taşır.”

SANİ KONUKOĞLU UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Çağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Tıbbi / Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Hematoloji, Terapötik Aferez Merkezi, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite Merkezi, Periton Diyalizi Merkezi, GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.Bülten

12 Eki 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.