Ödül Avcısı Tahmis

Tahmis Kahvesi'ne “En İyi Cafe” ödülü

Gaziantep’te faaliyet gösteren, tarihi yönüyle de ünlü Tahmis Kahvesi’ne en iyi kafe ödülü verildi. EN İYİ BEST’in düzenlediği yeme içme ödülleri organizasyonunda Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri olan en iyi cafe ödülünü Tahmis Kahvesi aldı.

400 yıllık tarihi mekanı ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Tahmis Kahvesi ödüle doymuyor. Daha önce de ödül alan Tahmis Kahvesi Bağımsız Tüketici Değerlendirmeleri (INDEPENDENT CONSUMER ASSESSMENTS) ‘‘2020 EN İYİ BEST’’ “Yeme İçme Ödüllerinde En İyi Cafe” ödülüne layık görüldü.

SELİM BAĞCI’NIN HAKLI GURURU

Bağımsız Tüketici Değerlendirmeleri (INDEPENDENT CONSUMER ASSESSMENTS) ‘‘2020 EN İYİ BEST’’ “Yeme İçme Ödüllerinde En İyi Cafe” ödülünü Tahmis Kahvesi aldı. Tahmis Kahvesi sahibi Selim Bağcı, “Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri olan @ENIYIBEST ‘in düzenlediği yeme içme ödüllerinde en iyi cafe ödülünü Tahmis Kahvesi ile almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

YEME İÇME ÖDÜLLERİNDE EN İYİ CAFE

Bağımsız Tüketici Değerlendirmeleri (INDEPENDENT CONSUMER ASSESSMENTS) ‘‘2020 EN İYİ BEST’’ “Yeme İçme Ödüllerinde En İyi Cafe” ödülüne layık görülen Tahmis Kahvesi için ödülü veren Bağımsız Tüketici Değerlendirmeleri sitesinde Tahmis için şu görüşlere yer verildi: “Tahmis, kahvenin dövüldüğü yer” anlamı taşımaktadır. Eski dönemlerde kahve çekirdekleri, cevizden yapılan büyük dibeklerde, karataş ya da aynı ağaçtan imal edilen aletlerle dövülürmüş. Tarihi Tahmis Kahvesi, Türkmen Ağası ve Sancak Beyi Mustafa Ağa tarafından Tekke’ye gelir getirmesi amacıyla 1635-1638 yılları arasında inşa edilmiş. 2 katlı bu tarihi yapı bir sürü badireler atlatmış olsa da ayakta kalmayı başarmış. Tahmis Kahvesi, uzun yıllar boyunca “Löküslü Kahve” ve “Tömbekici Kahve” olarak da anılmış. Tahmis Kahvesi’ne dair bir rivayete göre 4. Murat Bağdat Seferi sırasında burada dinlenmiş ve kendisine kahve ikram edilmiş. Yani bahsini geçirdiğimiz bu güzel kahvehane, Gaziantep’in geleneksel kültürüne anlam katan bir nokta ve 400 yıllık bir kültürel miras. Zaman içerisinde bazı değişimler yaşanmış olsa da Tahmis Kahvesi kendine has kahve geleneğini sürdürmeye devam ediyor. 1900’lü yıllarda büyük bir yangın atlatan yapı, büyük oranda hasar görmüş ve tadilat geçirmek zorunda kalmış. 2009 yılında yeni bir restorasyon daha geçirmiş. Ne mutlu ki şu an eski büyüsünü sürdürmeye devam ediyor. Burası; asma katı, ahşap duvarları, aydınlatmaları ve sıcacık ortamıyla Gaziantep’te uğramadan dönmemeniz gereken bir yer. İnsanların sıcak sohbetlerine tanık olabileceğiniz ve nefis menengiç kahveleri tadabileceğiniz bu atmosferi çok seveceğinize eminiz. Burası size eşi benzeri olmayan tatlardan ziyade, Gaziantep’in tarihle beslenen ruhunu sunuyor.”

03 Şub 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.