Oğuzeli’nin çehresini değiştirdi

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Yapılan ve devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulunan Kılıç, Oğuzeli’nin çehresini değiştirdiklerini söyledi.

7 yıl içinde birçok projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade den Kılıç, “Allah’a şükürler olsun ki seçim dönemlerinde verdiğimiz sözlerin büyük çoğunluğunu hayata geçirdik” dedi.

Göreve geldiklerinde sadece bir sosyal tesis olduğunu bu sayıyı 23'e çıkarttıklarının altını çizen Kılıç, “Bir tane sosyal tesisimiz varken şuanda 23 tane sosyal tesisimiz oldu. Şuanda Oğuzeli'nde nüfusu 400'ün üstünde olup ta sosyal tesisi olmayan mahalle kalmadı. Oğuzeli'nin Gaziantep'e katma değer sağlayacak, vizyonuna değer katacak projeler ürettik üretmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

MOBİLYA AVM OLACAK

İlçeye kurulması planlanan Mobilya Kent hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, şöyle konuştu: “1 milyon 300 bin bir alanda mobilyacılar sanayi sitesi kurmayı planladık. Planlar hem ilçe hem de Büyükşehir Belediyesinden geçti. Gaziantep'teki bütün mobilyacıları buraya getirmeyi planlıyoruz. Burada yaklaşık 300 tane işletme öngörüyoruz. 3 bin ila 5 bin arasında bir iş istihdamı sağlanacak. Bu proje Türkiye düzeyinde yapılmış en güzel proje olacak. Buranın ismi mobilya kent olacak. Alışılagelmiş sanayi sitelerinden farklı bir yapısı olacak. Girişinde 50 bin metrekarelik bir mobilya AVM olacak. ” sözcüklerini kullandı.

7 YILDA NELER YAPILDI?

Sait Kılıç Deliklitepe Sosyal Tesisinin Oğuzeli'ne renk kattığını belirterek, “Biz burada 7 yıldan beri yaptığımız çalışmalarımızın en son projesinin içerisinde bulunmaktayız. Seyir tepesi delikli tepe burası. Burası Barak ovasına Oğuzeli ovasına hakim olan bir tepedir. Havaalanını yukarıdan gören en yüksek alanımızdır. Tabi burası bizim gençlikten beri hayallerimizdi buranın doğal güzelliği tarih ve kültürel yapısını daha çok değerlenmesi gerektiğine inanıyorduk. Bu benim seçim vaatlerimden bir tanesiydi. Allaha şükürler olsun bu sözümüzü gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Ezogelin ve Barak Kültür Merkezi kurduklarını ifade eden Kılıç, “Ezogelin üstüne türküler yazılmış, filmler çekilmiş bir değerimizdi. Biz bunu da hem ülke hem de Gaziantep düzeyinde tanıtmak için buraya Ezogelin ve Barak Kültür Merkezi kurduk. Geleneksel mimariye uygun şekilde yaptık. Bunu yaşatmak için bir Ezogelin bebek yarışması düzenledik” şeklinde konuştu. Ürünlerinin katma değerlerini yükseltmek için Nar atölyesi kuruduklarını söyleyen Kılıç, “Buradaki vatandaşımızın ürettiği ürünleri de değerlendirmek istedik. Katma değerini arttıralım istedik. Buranın geçim kaynağı kurutmalık, nar ve nar ekşisi bunun içinde bir nar atölyesi kurduk. Oğuzeli Hanımeller adı altında kurduk. Burada yetişen ürünleri Oğuzeli'nin becerili kadınları üretiyor. Nar ekşisini kendimiz üretiyoruz. İddia ediyorum Türkiye'de eşi ve benzeri yoktur. Nar ekonomik değerini kaybettiği için herkes nar ağacını sökmeye başlamıştı. Bizim bu atölyeyi kurma amacımız bu ağaçların sökülmesini engellemek, ekonomik değerini arttırmaktı. Nar geçen yıla göre 2 kat arttı” ifadelerini kullandı.

20 Eki 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.