Soruşturmaya Müdahale mi?

Gaziantep’te geçen hafta meydana gelen Akkent Camii’ndeki iskele çökmesi sonucu Korkut Küçükcan’ın ölümü, gündemdeki sıcaklığını koruyor

Korkut Küçükcan’ın ihmaller zinciri sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, adli ve idari soruşturma başlatılmasına rağmen, Gaziantep’te TMMOB’a bağlı odaların her gün açıklamalarıyla Şahinbey Belediyesi’ni hedef almaları, yargıya müdahale olarak değerlendiriliyor. Odaların, şubat ve mart aylarındaki seçimde başkanlık yarışı için bu konuyu gündemde tuttukları iddia ediliyor.

Gaziantep’te geçen hafta meydana gelen Akkent Camii’ndeki iskele çökmesi sonucu Korkut Küçükcan’ın ölümü, gündemdeki sıcaklığını koruyor. Özellikle TMMOB’a bağlı odaların, her gün yeni bir açıklamayla Şahinbey Belediyesi’ne hedef aldıkları dikkatlerden kaçmıyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Korkut Küçükcan’ın ölümünün ardından, Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası, olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, pazartesi günü yaptığı basın toplantısında, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıklarken, suçluların cezalandırılmasını istediklerini açıkladı.

BU KEZ GAMOB’TAN AÇIKLAMA

Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği Genel Merkezi ve Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası, pazartesi günü ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarla, kazadaki ihmalleri kamuoyu ile paylaştı. Olayın ardından, adli ve idari soruşturma açılmasına rağmen, Gaziantep’te TMMOB’a bağlı odalar ile GAMOB bünyesindeki oda ve dernekler dün yine kameralar karşısına geçti. Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği bünyesindeki 15 oda ve dernek tarafından yapılan açıklamada, Şahinbey Belediyesi hedefe alındı.

YARGISIZ İNFAZ OLMASIN

Korkut Küçükcan olayıyla ilgili adli ve idari soruşturma açılmasına rağmen, Şahinbey Belediyesi’nin, her gün benzer kurumlar tarafından hedef gösterilmesi ve açıkça suçlu ilan edilmesi, soruşturmaya müdahale mi var sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan, Gaziantep’te, şubat ve mart aylarında TMMOB’a bağlı odalarda genel kurul yapılacağı için, Korkut Küçükcan olayının, mevcut yönetimler tarafından üyelere mesaj vermek için sürekli gündemde tutulduğunu da iddia ediliyor.

21 Kas 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.