Vatandaş artık uçamıyor

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yazılı bir açıklama yaparak Gaziantep için uçak seferlerinin yetersizliği ve biletlerin pahalılığını dile getirdi

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yazılı bir açıklama yaparak Gaziantep için uçak seferlerinin yetersizliği ve biletlerin pahalılığını dile getirdi. Kaplan, “Uçak biletleri uçuşa geçti. Vatandaş artık uçamıyor” dedi.

Uçak biletlerinin pahalılığından şikayet eden Kaplan, şöyle konuştu: “Son günlerde vatandaşların en çok şikâyetçi olduğu konulardan biri, uçak biletlerinin hem pahalı olması hem de direkt uçuş sayılarının yetersiz olması. Gaziantep gerek sanayi, turizm, ticaret açısından gözde bir şehirdir. Dolayısıyla bölgemize günübirlik ve haftalık gelen ziyaretçi sayısı çok fazladır. Ancak, seferlerin yetersizliği ve uçuk bilet fiyatlarından vatandaşlarımız ciddi sorunlar yaşamaktadır. Adana, Maraş gibi yakın illerden uçmak zorunda kalan vatandaşlarımız, hem zaman hem de maddi anlamda sıkıntı yaşamaktadır. Ankara’dan Adana’ya giden bir vatandaşın uçak bilet fiyatı farklı, Ankara’dan Gaziantep’e gelen bir vatandaşın uçak bilet fiyatlı farklı. Fiyatlar Gaziantep’te daha yüksek. Sivil toplum kuruluşlarından bu duruma çözüm çağrısında bulunmasına rağmen henüz somut bir adım atılamadı. Meclis kürsüsünden sorunları dile getiriyoruz ama karşımızda muhatap bulamıyoruz. Özellikle Türk Hava Yollarının iç hat uçuşlarındaki yüksek bilet fiyatları vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bilet fiyatları 800 liralara kadar çıkmış durumda. Aynı zamanda azalan sefer sayısı da vatandaşlarımızın şikâyetçi olduğu konulardan biri. Hava yollarının belirlediği fahiş fiyatlar vatandaşlarımızı kara yoluna mecbur bırakıyor. 2 gün sonra ilimizde Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali var ve bölgemize gelecek kişiler uçak bileti bulamadığından, seferlerin yetersizliğinden yakınıyor. Güneydoğu Bölgesi’nin en büyük ve en işlek şehirlerinden biri olan ilimiz için bu durum yüz kızartıcı. Biran önce bu konu hakkında gerekli düzenlemeler yapılmalı, uçak seferleri arttırılmalı ve bilet fiyatları konusunda bir düzenleme yapılmalıdır”

10 Eyl 2019 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.