YARI YARIYA DÜŞÜŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gaziantep ile ilgili sevindirici bir haber verdi. Bakan Koca Gaziantep’te geçen aya göre vaka sayısının yarı yarıya düştüğünü açıkladı.

15 Ekim’den itibaren yeniden bir saha çalışması yapacaklarını vurgulayan Bakan Koca ‘‘ Bizim hasta olarak tanımladığımız semptomu olan testi pozitif olan kişileri hasta olarak görüyoruz. Bu test uygulamada her ülkenin kendine ait bir uygulaması var. Semptomu olan yani bulgusu olanlara biz test yapıyoruz. Açık bir şekilde ifade ettiğimiz bu kişileri de DSÖ’ye bildiriyoruz. 15 Ekim’den itibaren yeniden bir saha çalışması yapıyoruz. Bütün bu kesitsel çalışmaları da yaptıkça vatandaşımızla paylaşacağız. Bu anlamda bir sorun olmadı. DSÖ’de bir sorun olmadığını açıkça ifade ediyor. Avrupa ilerleme raporu yayınlandı 2 gün önce. Raporda Türkiye’nin salgında geldiği başarıdan bahsediyor. Bununla gurur duyalım. Sağlık sistemimizden gurur duyalım. 83 milyon gururla bu başarıyı yaşamış olalım. ‘‘ diye konuştu.

AŞIDA KRİTİK SÜREÇ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana’da İl Değerlendirme Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yerli aşı çalışmalarıyla ilgili olarak “Faz3 çalışması da 10 binlerce kişi de denecek. Deneklerin aşıdan önce 5 günlük karantina süreci olacak. Bu süreç 2 haftalık bir zaman gerektirmiş olacak. 2 hafta kadar sonra ilk insan deneme aşı uygulamamız yapılıyor olacak” dedi.

GAZİANTEP'TE DÜŞÜŞ VAR

Bakan Koca il il rakamları verirken Gaziantep ile ilgili önemli gelişmeler paylaştı. Bakan Koca ‘‘ Gaziantep’te geçen aya göre vaka sayımızda yarı yarıya düşüş görüyoruz. Geçen aya göre kovid polikliniğimize başvurlar ise 3’te 1 oranında azaldı. Yatak doluluk oranımız yüzde 58, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 77, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 33. Gaziantep’te 241 filyasyon ekibimiz de sahada” dedi.

09 Eki 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.