Yeni isimler antrenörlük kursuna katıldı

Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin’in liderliğinde gerçekleştirilen yenilenme süreci sonucunda oluşturulan yeni müfredatın ve modern öğretim metotlarının uygulanacağı antrenör eğitim programları eylül itibarıyla açıldı.

Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin’in liderliğinde gerçekleştirilen yenilenme süreci sonucunda oluşturulan yeni müfredatın ve modern öğretim metotlarının uygulanacağı antrenör eğitim programları eylül itibarıyla açılmaya başlarken hocalık kariyerine başarılı bir giriş yapan Şenol Can'da bu kursa katılan isimlerdendi.

Erzurum’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 3 UEFA B Lisans Antrenör Eğitim Programı’nda toplam 72 antrenör adayı eğitim aldı. Antrenör adayları, yaklaşık 1 yıllık bir sürede yapılan çalışmalarla “Gerçek Temelli”, “Akıcı Oyun İçinde” ve “Aday Antrenör Odaklı” olarak kurgulanan yeni model çerçevesinde eğitime tabi tutuldu. Adaylara teorik derslere ait sunumlar ile kaynak dokümanlar önceden ulaştırılırken, verilen ödevler ile programa hazır gelmeleri sağlandı.

TEST SINAVI YAPILDI

Yeni dönemde teknolojik anlamda da geliştirilen antrenör eğitim programlarında, hazırlanan animasyonlar, çizim programları ile detaylandırılmış gerçek maç görüntüleri kullanıldı. Teorik derslerin büyük bir kısmı zoom üzerinden gerçekleştirildi. Drone’lar ile çekimi yapılan saha çalışmalarında aday antrenörler görev aldı ve piyonlar aracılığı ile konuları işledi. Süreç değerlendirme yönteminin uygulamaya konduğu yeni antrenör eğitim programlarında aday antrenörler saha içi ve saha dışında belirlenmiş pek çok kritere göre değerlendirmeye tabi tutuldu. Teorik dersler ile ilgili ayrıca test sınavı yapıldı.

ADAY ANTRENÖRLERİMİZ DERSLERE UYUM SAĞLADI

Antrenör eğitim programları öncesi yine Erzurum’da yapılan antrenör eğitimcileri çalışma grubu toplantısı ile eğitim programlarını bizzat yöneten TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, eğitimlerin son derece başarılı geçtiğini ifade ederken, çalışmalarının karşılığını almaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Yoğun bir hazırlık süreci sonrası antrenör eğitim programlarının modern futbol ve eğitim trendlerine göre oluşturulduğunu belirten Çetin, ‘’ Antrenör eğitimcilerimiz programlarda yeni müfredatı başarıyla öğrencilerine aktardı. Aday antrenörlerimiz de yeni öğretim metotlarına ve derslere uyum sağladı. Programlar çok verimli oldu. Bu çalışmalar gelecekte futbolumuza büyük fayda sağlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’

DİĞER EĞİTİM PROGRAMLARI DA KASIM AYINDA

Antrenör eğitim programları bundan sonra da tüm hızıyla devam edecek. 15-27 Eylül tarihleri arasında Erzurum’da eş zamanlı 3 UEFA A Lisans Antrenör Eğitim Programı düzenlenecek. Bu programlarda toplam 72 antrenör adayı eğitim alacak. Ekim ve kasım aylarında da 3’er UEFA B ve UEFA A Antrenör Eğitim Programı açılacak. Diğer antrenör eğitim programlarının da kasım ayı itibarıyla açılması sağlanacak. Spor Merkezi

13 Eyl 2021 - 00:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.