Yılbaşı hazırlığı: Hindiler alıcılarını bekliyor

Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen hindiler satışta. Hindiler 250 ile 300 TL fiyat aralığında satılıyor.

Yılbaşına sayılı günler kala birçok vatandaş, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yeni yıla evlerinde girecek. Vatandaşların yılbaşını evlerinde geçirecek olması ise sofralarının vazgeçilmezi olan hindiye talebi artırdı. Birçok vatandaş, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi için günler öncesinden sipariş verdi. Gaziantep'te kırsal bölgelerde ve köylerde doğal alanlarda yetişen hindiler, sahiplerini bekliyor. 15 -20 kg arasında olan hindiler 250 ile 300 TL fiyat aralığında satılıyor.

“Biz hindileri civcivken alıp, bakıyoruz. Bakımı çok zor. Tamamen doğal ortamda organik olarak yetiştiriyoruz. Yattıkları yer sürekli dezenfekte ediyoruz. Büyük emeklerle beslediğimiz bu hindilerimiz vatandaşlarımızın günlük ihtiyacı ve yılbaşında yemek için piyasaya satıyoruz. Alıcılar hindinin gagasına, kanat altına bakmalı. Gagaları kırmızı, gözler cam gibi parlak olmalı. Tüylerine baktığınız zaman simsiyah ve parlak olmalı. Dinç ve diri olması lazım. Koltuk altlarının da sarı olması lazım” dedi.

28 Ara 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.