2020 YILINDA HALI, İPLİK, MOBİLYA, MAKİNA İHRACATI NE KADAR AZALDI?

Türkiye İhracatçılar Meclisince ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliğince 05.01.2021tarihinde yapılan basın duyurusuna göre, 2020yılında Gaziantep ve Türkiye’nin ihracat rakamları aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir:

Tablodan anlaşıldığı gibi, 2020yılında Gaziantep’ten yapılan halı ihracatı geçen yıla göre %7,5 oranında artmış, Türkiye’nin halı ihracatı ise %2,8oranında artmıştır.

2020 yılında en fazla ihracat yapan bazı iller ise şunlardır:

2020 yılında Türkiye’den en fazla ihracat yapılan ülkeler şunlardır:

2020 yılında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre %-6,3 azalarak 169.514.167 milyon dolar olduğu belirtildi.

İhracat pazarlarına bakıldığında 2020 yılında en fazla ihracat yapılan ülkeler sırasıyla Almanya, Bileşik Krallık, ABD olmuştur.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Zekeriya Aslan - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.