EXIMBANK, KORONAVİRÜS NEDENİYLE İHRACATÇILARA HANGİ KREDİLERİ VERECEK?

Türk Eximbank bugün yaptığı açıklama ile; ihracatı destekleme misyonu çerçevesinde tüm dünyayı saran virüs salgını nedeniyle siparişleri azalan veya iptal olan, ihracat pazarı daralan ihracatçılarımızın üretimlerinin durmaması ve istihdam kaybı yaşamamaları için kredi ve sigorta desteklerine hız kesmeden devam edeceği ve aldığı tedbirlerle ihracatçılarımızın yanında olmaya devam edeceğini belirtilmiştir.

A) Kredi Geri Ödeme Vadeleri Ne Kadar Uzatıldı?

İhracatçıların daralan talepten veya virüsün yayılmasını engellemek için ülkelerin uyguladığı kısıtlamalardan etkilenmemeleri için Türk Eximbank’ın TCMB kaynaklarından ve kendi kaynaklarından kullandırdığı kredilerin vadesi Haziran sonuna kadar gelecek kredi geri ödemelerinde firmaların talepleri doğrultusunda 3 ile 6 aya kadar uzatılacaktır.

B) Taahhütler Ne Zaman Kapatılabilecek?

Kısa vadeli kredilerde 2 yıl olan taahhüt kapatma süresi, henüz taahhüdü kapatılmamış olan ve taahhüt süresi dolmasına karşı ceza uygulanmamış olan krediler ile Haziran sonuna kadar kullandırılacak tüm krediler için 3 yıla çıkarılarak ihracatçılara ihracat yapmaları için 1 yıl ilave süre verilecektir.

C) Reeskont Kredilerinin Vadesi Kaç Yıla Çıkarılacaktır?

Türkiye’nin en uygun maliyetli kredilerinden olan ve ihracatçıların talep ettiği reeskont kredilerinin daha önce azami 1 yıl olan kredi vadeleri, ihracatçıların finansal yüklerini azaltmak için azami 2 yıla çıkarılacaktır.

D) Sigorta Limitlerinde Alıcıya Tanınan Vadeler Ücretsiz Uzatılacak

1- Haziran ayı sonuna kadar alıcı firmaların sigortalı firmalardan talep edeceği 3 aya kadarki vade uzatımlarında sigortalı firmalardan herhangi bir ek sigorta primi alınmayacaktır.

2- Sigortalı firmalar tarafından ödenmekte olan sigorta primleri ve alıcı analiz ücretlerinin vadeleri 30 gün uzatılacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Zekeriya Aslan - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.